Хляб & Soul – идентичност, логотип, брандинг на магазина, комуникационни материали, съдържания за социални канали

Hliab i soul, logo, packaging design, design concept, typography, signages​
Това е любов от пръв поглед! И затова ще я разкажем по-различно. Хляб и Soul е много популярна и любима софийска пекарна за занаятчийски квасен хляб. Срещнахме се и се намерихме! Поръчаха ни име, но след като създадохме няколко, ние ги помолихме да преосмислят това невероятно име, което техен приятел им беше предложил. Когато говорещото име е забъркано с енергията на смисъла, графиката се ражда почти от самосебе си.

Дизайн алхимия: Заквасихме символично хляба с душата на занаятчията. Играта на думи надскочи смисъла на думите в графиката на логото.

Какво направихме: логотип, брандинг на магазина, комуникационни материали, съдържания за социални канали
Hliab i soul, logo, packaging design, design concept, typography, signages​
Преди срещата ни с Велина Мавродинова от Enthusiasm на масата пред нас стояха няколко възможни имена на марката, различни идентичности. Различни посоки. Можехме да тръгнем навсякъде. Но след като тя ни представи своята концепция за „Хляб и Soul" – едновременно интуитивна и безкомпромисно аналитична, брандът придоби форма и плътност, а ние се припознахме в него и го напълнихме със съдържание.

Защото Еnthusiasm не просто ни направи много красиво лого – те вникнаха в дълбочината на това, което правим, видяха кои сме и ни помогна да го изразим. Точно и ясно, без излишен шум. Работата с тях беше и продължава да бъде едно от най-смислените неща, които са ни се случвали.
Станислава Кунева и Стефка Паунова
Собственици и основатели на Хляб и SOUL
Вижте още
© "Говорещите марки" е
регистрирана търговска марка
на Ентусиазъм.
Политика за лични данни
Политика за бисквитки
Свържете се с нас
+ 359 899 102 105
hello@studio-enthusiasm.com

Bulgaria, Sofia 1527, 138 Vasil Levski blvd