Бранд кампания за British Council България

Офисът на British Council в България се обърна към нас за да създадем awerness кампания Media and Diversity в контекста на едно много затворено общество, каквото е българското. Тук "различните" не само са недобре приети, но и отхвърляни. Кампанията включваше бежанци, роми, хора живеещи с HIV, хора с различна сексуална ориентация и хора с увреждания.

Дизайн Алхимия: Първопричината беше наръчник за журналисти съставен от Яна Бюрер Тавание, известна журналист и активист, с който British Council да помогне на медиите да пишат, ако не коректно и с уважение, то поне не обидно. Така добронамереното и човешкото да влезе в живота ни през медиите.

Създадохме пет малки кампании за всяка от групите. Видеата са авторски анимации, третиращи нелицеприятните проблеми и отношения. В резултат на успеха на кампанията, British Council World Wide адаптира каманиите в много държави в 4 континента но запази посланието ни "Първо сме хора, после сме различни". За тази кампания беше привлечен и Министерски съвет на Република България.

Какво наравихме: пет видеа, дизайн на наръчника за журналисти, комуникация в метростанициите и други комуникационни материали.

British Council, social campaign, design, design concept, design award
British Council, social campaign, design, design concept, design award
Работата с Enthusiasm беше изключително удоволствие. Те са впечатляващи творци, които работят ефикасно, винаги мислят извън рамките, дори при условие на много кратки срокове.
Maria Stanisheva
Media & Diversity Manager
British Council
Вижте още
© "Говорещите марки" е
регистрирана търговска марка
на Ентусиазъм.
Политика за лични данни
Политика за бисквитки
Свържете се с нас
+ 359 899 102 105
hello@studio-enthusiasm.com

Bulgaria, Sofia 1527, 138 Vasil Levski blvd