Идентичност и опаковки за Aroma

Aroma, logo, brand identity, design concept, packaging design, typography
Aroma, logo, brand identity, design concept, packaging design, typography
Арома е една от най-старите български компании с над 95-годишна история. Години след "промените", въпреки огромният си потенциал компанията страдаше от разпокъсано портфолио, разнопосочни послания и липса на идентичност в опаковките. Друг проблем пред компанията беше популярността на Арома, към този момент - основно сред дамска аудитория 50+.

Бранд алхимия: Предизвикателствата за Ентусиазъм бяха да създадем ясна бранд архиктерктура на продуктовите групи, йерархия на портфолиото и единна бранд идентичност, както на корпоративна така и на търговската марка. Дизайнът за масова марка като Арома изисква специфики, които са твърде различни от този за марки със специфично по-тясно позициониране. С брандинга и дизайна решиха няколко проблеми: препозициониране на марката, разширяване на аудиторията към жени 20+, както и към мъже. Резултатът от работата ни помогна на Арома да бъде видяна като съвременна марка и да разшири чувствително възрастовите групи, особено тези на по- младите.

Какво направихме: бранд идентичност и архиктектура на новите линии продукти на Арома, дизайн на опаковки, лансиране на кампания за препозициониране, видеа

Brand алхимия
За да преподредим успешно Арома, работихме едновременно по няколко различни серии, всяка със специфично позициониране и аудитория. Серии за различни възрастови групи, козметични или измивни, серии само за жени и такива само за мъже. Това помогна на портфолиото на Арома да се превърне в говорещо и богато, както и да разшири мястото му на рафтовете в големите вериги.
Екипът на Enthusiasm проявяви огромно постоянство в създаване на естетика на високо ниво в дизайна на марката Арома, опаковки и творческа комуникация. Тяхната постоянна работа ни даде дизайн с изключително естетическо ниво, както и комуникационни идеи и реализации за които, те показаха безупречно око за детайл и професионално маркетингово отношение.
Iva Ikonomova
Marketing Director
Aroma Cosmetics PLC

Вижте още
© "Говорещите марки" е
регистрирана търговска марка
на Ентусиазъм.
Политика за лични данни
Политика за бисквитки
Свържете се с нас
+ 359 899 102 105
hello@studio-enthusiasm.com

Bulgaria, Sofia 1527, 138 Vasil Levski blvd